Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

10 trikki, mida Su iPhone teha oskab

Mobipunkt
18.05.2017   Kasulikud artiklid-nipid
iPhone trikid nipid õpetus mobipunkt ipad macbook apple remont müük kasutatud

Spetsialistid kaugel Ameerikas mõtlevad igapäevaselt välja põnevaid uuendusi, mis teevad nutiseadme kasutamise mugavamaks, lihtsamakas ja ägedamaks. Paraku aga enamik inimesi ei tea nendest uuendustest midagi ja ei oska neid võimalusi kasutada. Kas näiteks teadsid, et on võimalik valida taskulambi (Flashlight) tugevust? Et Messages rakenduses sõnumeid saates saab neile lisada eriefekte? Või et piltidest on võimalik otsida kindlaid fotosid asukoha järgi? No just, vaatame siis üle, millised ägedad võimalused uusimal tarkvaral on.

1) Meeldib uinuda, kui muusika mängib? iPhone'l on olemas kaval trikk, kuidas taimerit kasutades saab muusika peatada. Selleks on vaja minna taimeri rakendusse (Timer), valida soovitud periood, kerida valikust “when timer ends” kõige lõppu, kus on “Stop Playing”, ja vajutada Start. Taimeri lõppedes peatab telefon muusika mängimise.

iphone trikid nipid mobipunkt ipad macbook müük kasutatud

2) Piltide rakenduses (Photos) saab otsingut kasutades kiiresti leida sobivad pildid. Näiteks pannes otsingusse  “Car” tõusevad esile kõik pildid, millel on näha autot. Samuti saab leida pilte asukoha järgi. Otsingusõna peab muidugi olema inglise keeles, aga otsing ise töötab väga hästi.

3) Uusima tarkvaraga on lõpuks võimalik kustutada Apple enda rakendusi, mis telefoniga alati kaasa tulevad. Näiteks enamikel inimestel ei ole vaja Aktsiad (Stocks) ja Uudised (News) äppe.

4) Loomulikult on endiselt võimalik ka erinevaid rakendusi grupeerida ja anda kaustadele nimesid. Selleks tuleb hoida sõrme natukene pikemalt nende rakenduste peal ja siis tõsta valitud äpp teise peale, kuni ilmub ekraanile uus aken. 

5) Messages äppile on tulnud juurde hästi palju erinevaid võimalusi, kuidas muuta saadetava sõnumi välimust. Selleks on vaja kirjutada valmis saadetav sõnum ja hoida peal saatmise (Send) nuppu. Ekraanile ilmub valik, milliseid efekte kasutada on võimalik.

6) Samuti saab saabunud sõnumile lisada emotsiooni, näiteks nagu südame või "Ha-ha" lause. See võimalus aitab kiirelt edasi anda meeleolu, mis teise osapoole kindlasti õnnelikuks teeb. Lisaks saab Messages rakenduses nüüd valida, kellele näidatakse, millal sa nende sõnumit lugesid, ja kellele mitte. Seda saab muuta Messages rakenduses iga kontakti profiili alt.

7) Pildistamise võimalus on muudetud palju kiiremaks kui varem: piisab ainult näpuga home screenil paremale tõmbamisest ja kaamera avaneb. Vasakule tõmmates on võimalik kuvatavaid rakendusi ise muuta, kasutades Edit nuppu. Soovitame sinna panna näiteks kalendri, ilmateate ja lemmikutele helistamise (Favourites). 

8) Alati on olemas olnud võimalus luua automaatsõnumeid, mida on saab saata helistajale, kui ei ole võimalik telefonile vastata. Kõne ajal tuleb vajutada Message valikule. iPhone’i sisse on ehitatud 3 automaatvastust: "Sorry, I can’t answer right now." jne.  Neid aga on hõlpsasti võimalik muuta seadetest (Settings-Phone-Answer with Text). Kindlasti soovitame seda muuta, et luua helistajale parem ülevaade, kuidas edasi käituma peaks.

iphone trikid nipid kasutatud mobipunkt apple ipad macbook müük

9) Filmimise ajal on võimalik teha pilti. Ei ole vaja filmimist peatada ja siis pildistada, vaid filmimise hetkel on ekraanil olemas ka kaamera nupp ning sellele vajutades teeb iPhone foto video tegemist katkestamata.

10) iPhone 6S ja 7 telefonides saab samuti muuta ka taskulambi (Flashlight) tugevust kasutades 3D-touchi. Selleks tuleb lihtsalt pisut kauem vajutada taskulambi ikoonile. Samuti saab kiirelt sättida taimeri (Timer), seadetes (Settings) valida, millisesse menüüsse minna ning kaameras (Camera) valida, millist võimalust pildistamiseks kasutada.

Lisaks eelnimetatutele on otseteed olemas enamikes teistes rakendustes. Kindlasti tasub proovida ja natukene katsetada, asi on seda väärt! Juurde on järjest tekkimas väga palju võimalusi, mis muudavad telefoni kasutamise kordades mugavamaks.

Head katsetamist!

Soovitame lugeda ka seda postitust:
Apple Watch Series 2

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

Mobipunkt iPhone aku külmas iphone aku vahetus aku protsent väheneb külmaga

Miks iPhone külmas akut nii kiirelt kaotab ja kuidas seda vältida?

Õues on krõbe külm, seisad lumesajus bussipeatuses ja jäid napilt viimasele bussile hiljaks. Võtad taskust välja just laetud telefoni…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
28.02.2018   Varia
Mobipunkt Apple Ipad mängud lastele

Mobipunkti lemmikrakendused pere kõige noorematele

Internetiavarustes leidub nii mõndagi - vastavalt õnnele võib sealt leida kas väga harivaid või veidi kummalisi vasteid. Sama kehtib ka…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
4.12.2017   Kasulikud artiklid-nipid
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud