Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Arendavad mängud lastele

Mobipunkt
26.04.2018   Kasulikud artiklid-nipid
arendavad mängud lastele, lastele telefon, telefonimängud lastele, laps telefonis, arendav mäng, arendav telefonimäng, mobipunkt

Lapsed on küll meie elu õied, aga oleme ausad – mõnikord tunnevad mitmed emad, et pahuras tujus elu õiele oleks lihtsam pista näppu iPad või telefon, et saaks ise hetkekski rahus hinge tõmmata. On levinud valearvamus, et nii teevad halvad emad, kes oma lastega tegeleda "ei viitsi". See on vale. Usu, sa oled võrratu ema ja ära lase kellelgi endale vastupidist väita! 

Aga kuidas täpsemalt tutvustada lapsele tehnoloogiat? 
Olles põlvkonnast, kus esimene arvuti või telefon saadi alles kõige varem põhikoolis, võib lapsevanemana olla murettekitav, kui palju aega veedab laps arvuti, iPadi või telefoni taga. 
Ühed eksperdid väidavad, et lapsi ei tohiks üldse ekraanide taha lasta, teised aga, et laps peaks kindlasti tehnoloogiaga kokku puutuma, kuid küsimus on ajas ning tasakaalus muude tegevustega.
 
Aita lapsel läbi tehnoloogia õppida
On loodud lugematuid mänge, äppe ja veebilehti, mis annavad vanematele võimaluse koos lapsega aega veeta. Aidake last, kui ta jääb jänni, näidake välja huvi, esitage küsimusi ja andke soovitusi, kiitke ning julgustage last.
Kandke virtuaalne mäng üle pärismaailmasse. Kui virtuaalses mängus tuleb sorteerida asju erinevatesse kategooriatesse, tehke seda pärast ka pärismaailmas ja las laps aitab teil pesu värvide järgi sorteerida. Nii aitate neil seostada ekraanil kogetu päriseluga. 
Kaasake laps ka oma igapäevategevustesse – ostelge koos internetis, vaadake ilmateadet või teel olles GPS-i, et laps saaks maailma avastada. See aitab ka lapse üldteadmisi arendada.

Kuidas leida häid äppe laste jaoks? 
Suhtuge tasuta äppidesse teatud ettevaatlikkusega. Mõned neist võivad teie lapsele näidata soovimatuid reklaame, mõned kavalalt lapses huvi tekitada ning siis jätkamiseks makset nõuda. Mõnikord on parem natuke raha maksta, et olla kindel, et tegu on kasuliku mänguga, millel ei ole juures mingeid konkse.
Kuid on ka tasuta äppe, mille peale saab kindel olla. Näiteks CBeebies äpp, mis on täiesti reklaamivaba ning on olnud pikalt üks väikelaste lemmikmänge. 
Teine hea tasuta mäng on Fisher Price'i loodud "Laugh & Learn Shapes & Colors Music Show for Baby", mis aitab lapsel läbi mängu õppida kujundeid ja värve. 
$8.99 maksev äpp "Endless Alphabet" on saanud lastevanemate seas suurepärast vastukaja ja aitab lastel läbi põneva mängu tähti õppida.
$4.99 maksev äpp "My Very Hungry Caterpillar" meenutab olemuselt armastatud Tamagotchit, kus peab röövikut toitma ja tema eest hoolitsema, kuni temast saab suur ja imeilus liblikas.

arendavad mängud lastele, lastele telefon, telefonimängud lastele, laps telefonis, arendav mäng, arendav telefonimäng, mobipunkt
Asja võti on mõõdukus
Ei ole küll tõendeid, et mõõdukas tehnoloogia kasutamine lastele liiga teeks, pigem on see arendav, kuid ühes on eksperdid kindlasti ühel nõul – enne magamaminekut ei ole soovitatav iPadi või telefoni kasutada, sest nende eraldatav valgus võib tekitada lapsel uneprobleeme. 


← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

airdrop, andmete tõstmine, iphone piltide saatmine, mobipunkt, airdrop kasutamine, airdrop ei tööta, kuidas kasutada airdropi

Mis on AirDrop ja kuidas seda kasutada?

AirDrop on tohutult lahe ja kasulik, aga on üks nendest teenustest, millest paljud kuulnudki ei ole. …
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
25.04.2018   Kasulikud artiklid-nipid
emoji keyboard, macbook, macbooki trikid, lennuaegade vaatamine, spotlight, siri, siri macbookis

MacBooki nipid, millest sa veel kuulnud ei ole

MacBook on kahtlemata üks parimaid sülearvutiteid, kuid arvutisse on peidetud ka sadu kavalaid nippe, mida sa ehk veel märganud ei ole! T…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
18.04.2018   Kasulikud artiklid-nipid
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud