Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Kui veekindel on Sinu iPhone tegelikult?

Mobipunkt
5.07.2019   Toote tutvustused
Loomulikult soovid oma iPhone'st maksimumi võtta, kuid elus õnnetusi ikka juhtub.

Loomulikult soovid oma iPhone'st maksimumi võtta!

Elus ikka juhtub, et naudid mõnusat suvepäeva basseini ääres, kaaslaseks su uus parimatest parim iPhone XS. Nägu on naerul chattimisest ja scrollimisest, kuid näppude vahelt otsustab su telefon kukkuda ja väikese jahutava ujumise vees teha. Või näiteks teed oma sõpradest lahedaid päikeseloojangu pilte vees, käes oma korralik topelt kaameraga kvaliteetne Apple iPhone X ning järsku otsustab su telefon omavoliliselt vette peakat panna. Või siis kolmas variant, et tööd on nii palju ja pead paduvihmas kõndides oma ülemusele aru andma nutiseadet kõrva äärest saamata...
person on water beside paddle boat during daytime
Mida täpsemalt sinu iPhone sel hetkel siis tunneb? 
Tõenäoliselt peitub vastus selles kui palju vett sai su iPhone tunda ning kui kaua aega ja kui sügavale pidi ta vee sees uppuma.

Mis on siis see tegelikkus?

Kahjuks ajavad tänapäeval väga paljud inimesed omavahel sassi „veekindluse“ ning „niiskuskindluse“. 
Ei iPhone 7, 8, X, XR või XS ega ükski mudel ei ole mitte kunagi olnud ega hakka olema „veekindel“ kuigi Apple kinnitab, et uued iPhone XS mudelid (sealhulgas ka XS Max) vastavad IP68 veekindlusstandardile ning võivad olla vees kuni 2m sügavusel kuni 30 minutit. Mida tänapäevased Apple nutiseadmed alates iPhone 7-st aga suudavad on see, et kui piisavalt kiirelt tegutseda ning teha kõik, mis sinu võimuses, et ennetada suuremaid vedelikukahjustusi, siis piisab ainult kergest kuivatusest ning saate rahulikult oma nutiseadet edasi kasutada. Kui sa aga arvad, et Apple garantii päästab vedelikukahjustuse puhul ning eeldad, et seade parandatakse ära tasuta või antakse lihtsalt uus telefon, siis paraku pead pettuma. Mõnedes artiklites põhjendatakse garantii välistamist sellega, et Apple ei saa tuvastada, mis vees (kas oli magevesi või soolavesi), kui kaua ning mis sügavusel telefon oli.  Kui sul just endal pole eraldi kindlustust oma seadmele tehtud selliste juhtumite puhul. Otseloomulikult pakub Mobipunkt oma seadmetele väikese lisatasu eest ka kindlustust.
Tegelikult on meie tänapäeva iPhone kaitstud just veepritsmete, tolmu ja mustuse eest. Ametlike allikate põhjal ning pigem teoorias on võimalik, et kui uus iPhone kukub isegi kuni 1m sügavusele vette ning elutseb seal maksimaalselt kuni 30min (iPhone XS mudelite puhul kuni 2m sügavusele, nagu eelenvalt mainitud oli), siis võib oma telefoni peale seda veest välja võtta, kuivaks raputada ning suure tõenäosusega saate rahulikult isegi edasi kasutada. Kuid see on pigem teoorias ning mida sügavamal ja kauem ta vees oli, seda suurema tõenäosusega te kaotajaks kahjuks jääte. Praktikas pigem ei soovitaks kellelgi järgi proovida. Reaalselt on nende korpused ning tihendid nii palju veekindlad küll, et taluda kergemat vett ja mustust. Iga kohvitilga ning vihmapiisa pärast oma pead vaevata ei tasu.

 Nipid ja trikid!

Ja kui isegi juhtub, et ebaõnn naeratab ja iPhone kukubki kuskil vette ning oletame, et olete nii kiire ja jõuate õigeaegselt oma lemmiku päästa, siis esimese asjana kindlasti ärge hakake kuskile laadijajuhet taha ajama või power nuppu suruma. Varuge kannatust, sest kui te isegi arvate, et olete edukalt oma telefoni ära suutnud kuivatada, siis oodake veel rahulikult. Ärge üritage kuivatada oma telefoni mõne kuumutava fööniga, tupsutada lighting laadijapesa mõne lapikese või kuivatuspaberiga. Esimesel võimalusel tulge meie juurde ning meie tehnikud võtavad teie ustava iPhone lahti ja kuivatavad selle ilusti ka seestpoolt ära, kunagi ei saa ainult välise vaatluse põhjal otsustada, kas seade on kuiv või mitte. Kui telefoni pole pärast vette kukkumist sisselülitatud, siis me suudame 90% telefonidest päästa lihtsama vaevaga. Kui telefoni pole alguses vedelikust puhastatud ja te kasutate seda edasi ning mõne aja pärast ta otsustab "pildi tasku visata", siis on remondisummad juba teised ning seadme päästmise võimalus mitu korda väiksem.

Hoidke ja kaitske oma kalleid töövahendeid ja nad kestavad ning rõõmustavad Teid veel kaua!

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

Apple tooted, apple bränd, mobipunkt, mobipunkt lugu, iphone tooted, ipad, macbook, ipad rent, lennujaam,

Apple toodete fenomen?

Meilt on tihti küsitud, miks just Apple tooted? Miks mitte näiteks mõni muu firma? Loe lähemalt!…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
21.04.2019   Ajalugu
iPhone MacBook Apple kukkus vette vesi mobipunkt veekahjustus vedelikupuhastus vedelikueemaldus vedelik remont parandus ekraanivahetus akuvahetus vedelikukahjustus

Telefon kukkus vette? Mida nüüd teha?

Enamik inimesi ei tea, kuidas peab käituma, kui telefon kukub vette. Selles postituses kirjutame, milliseid punkte tuleb meeles pidada, et …
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
24.05.2017   Kasulikud artiklid-nipid
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud