Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

iPhone’i kaitseklaas ja kate - kas vajalik või mitte?

Mobipunkt
8.11.2019   Varia

Me kõik teame mõnda inimest, kelle iPhone on ideaalses korras vaatamata sellele, et nende telefon ei ole kaitstud ei katte ega kaitseklassiga. Kahjuks aga paljudel meist tekiks ilma kaitseta kiiresti kriimustused või mõrad ekraanile. Siiski on ka neid, kellel on kaitseklaas või kate peal, kuid telefoni kukkudes avastavad nad õudusega, et telefoni ekraan on katki. Kas siis on üldse mõtet kaitseklaasi peale panna? Seekordses postituses proovime saada selgusele kaitseklaaside ja katete kasulikkusest.

Apple lubab tihtipeale tugevaid ja vastupidavaid ekraane, nii et pole ime, et paljud inimesed tõttavad telefoni katsetama. Peamine test on nn drop test- telefon pillatakse maha, alustades madalalt kõrguselt ning iga katsega natuke kõrgemalt. Näiteks iPhone X purunes meetri kõrguselt juba esimesel kukkumisel nii esi- ja tagaküljelt, ehk umbes sealt kust telefon taskust välja või istudes käest kukub. iPhone XS-ga läks aga paremini - testi käigus jäi ekraan täiesti terveks. Kõige uuemal, iPhone 11-l jäi samuti ekraan terveks, kuid  kõrgelthinnatud kaamera läks pildistamiskõrguselt katki. Mobipunkti tuuakse iga päev seadmeid, millel on purunenud ekraan või tagaklaas ja paranduse hinnad ulatuvad lausa mitmesaja euro piiresse.



Kuigi drop testid näitavad, et iPhone muutub aina tugevamaks, ei ole see siiski purustamatu. Võib juhtuda, et juba hoides iPhone koos võtmetega või muude esemetega samas kotis, tekivad ekraanile kriimud. Selle vastu aitab kaitseklaas. Mobipunktist saad soetada vastupidava ja õhukese kaitseklaasi, mis kaitseb telefoni nii kriimustuste kui põrutuste eest. Klaas on õhuke, seega ei jää telefon käes kohmakas. Samuti ei vähene puutetundlikkus ega mugavus. Erinevalt paljudest muudest poodidest, saad lasta kaitseklaasi murevabalt Mobipunktis peale panna, et ei peaks ise vaeva nägema ning riskima õhumullide või viltuse klaasiga.  

Samuti tuleb märkida, et kõige õrnemad kohad telefoni pinnal on nurgad. Kaitseklaas paraku selle vastu ei aita, küll aga aitab kate. Selleks sobivad hästi näiteks silikoonist katted, mis kaitsevad paremini telefoni põrutuste eest. Siiski täidavad ülesannet hästi ka plastmassist kaaned. Lisaks silikonkattele on Mobipunktis on müügil kvaliteetsed ja kauni disainiga Richmond & Finchi katted, mis pakuvad 360° kaitset, ning kaitsevad ka ekraani ja telefoni nurki. Lisaks kaitsevad Richmond & Finchi katted telefoni küljel olevaid nuppe ning kaamerat, olles kaamera ümber teinud spetsiaalse metallist rõnga, mis puudub paljudel teistel tootjatel. Lisaks kindlustundele annavad nende kaaned sinu iPhonele ka isikupära, kuna saadaval on suur valik erinevaid ja stiilseid disaine. Mobipunkti valikuga saad tutvuda siin.



Mobipunkt on üks parimaid kohti Eestis, kus vana iPhone uue vastu vahetada. Teeme su vanale iPhonele hindamise, misjärel saad uue iPhone vana väärtuse võrra odavamalt. Seetõttu tuleb arvestada ka sellega, et kriimustatud ja kahjustatud telefoni väärtus on madalam. Isegi siis, kui telefon töötab ideaalselt, alandavad kosmeetilised vead telefoni hinda. Näiteks väga heas korras iPhone 8 hind võib kriimude tõttu kukkuda 50€, iPhone X hind aga kuni 80€. Kui puruks on aga terve taga- või esiklaas, võib uuematel mudelitel hind langeda lausa kuni 400 euro võrra. Lisaks võivad kukkumisel tekkida raskemad vead, näiteks probleemid kaameraga, mis alandavad hinda veelgi. Hinnaalanduse suurus sõltub mudelist ning kahjustuse ulatusest. Siit leiad rohkem infot sellest, kuidas vana iPhone Mobipunktis uue vastu vahetada.  

Seega tasub ennast kriitilise pilguga analüüsida - kas su telefon kukub tihti? Kas hoiad telefoni võtmetega taskus või kotis? Kas soovid tulevikus iPhone uue vastu välja vahetada? Kui vastus on kasvõi ühele küsimusele jah, siis on lausa kohustuslik oma telefoni kaitsta.  

Viska pilk peale Mobipunkti e-poele või tule esindusest läbi  ning leiad kaitseklaasi ning suure valiku telefoni katteid. Kasutage kaitset ja kohtumiseni Mobipunkti.

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist



Uued iPhone 11 ja 11 Pro mudelid – Mille poolest on paremad eelmistest?

Kas tasub iPhone X/XS vahetada uue iPhone 11 vastu?…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
18.10.2019   Toote tutvustused


Uued iPhone 11 ja 11 Pro mudelid – Mille poolest on paremad eelmistest?

Kas tasub iPhone X/XS vahetada uue iPhone 11 vastu?…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
18.10.2019   Toote tutvustused
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud