Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

iPhone SE 2020 - Mida uus iPhone endast kujutab?

Mobipunkt
10.05.2020   Toote tutvustused

Apple on kinnitanud, et teise põlvkonna iPhone SE pakub kasutajatele suurepärasel tasemel kaasaegset iPhone’i võimalikult soodsa summa eest. Lõpuks on kauaoodatud ja paljulubav telefon Mobipunktis ning saame selles esmakordselt koos veenduda. Oma tänases blogis pakume lugejale arvestuse ja anname hinnangu, kellele võiks sobida teise põlvkonna iPhone SE. 



Disain, Ekraan ja Touch ID

Karpi avades on koheselt näha, et uus iPhone SE sarnaneb pea üks-ühele iPhone 8’ga. Ainuke silmnähtav erinevus ilmneb vaid kauni klaasiga kaetud alumiiniumist disaini korpusel, kus Apple’i peen logo hoopis asetseb korpuse keskel. Seda ilmselt selleks, et pealt vaadates oleks telefone teineteisest võimalik eristada. 

Eestvaadates on telefonid teineteise koopiad. Uue iPhone SE ekraan on samuti 4,7 tolli suurune ning selle all asetseb kasutaja tuvastamiseks Touch ID. Erinevus paistab välja ekraani kasutamisel. Uue iPhone SE ekraani pikslitihedus on sama iPhone 11’l ning on väga terav, detailne ja tänu True tone omadusele kohandab värve vastavalt keskkonnale silma sõbralikumaks kasutamiseks. 



A13 Bionic kiip

iPhone SE on välimuselt küll sarnane iPhone 8’le, kuid sisu poolest on ta midagi paremat. Uus telefon sisaldab endas kõige võimsamat ja tõhusamat A13 Bionic protsssorit, mis on omane uuematele mudelitel nagu iPhone 11, 11 Pro ja Pro Max. Sellest on tingitud parem ja kiirem sooritus kui teistel nutitelefonidel, mis väljendub uut iPhone SE’d kasutades tegevustes nagu näiteks erinevate äppide kasutamine, sisu loomine ja safaris surfamine tagades mugava kasutamise.

Võimas protsessor tuleb toime OS uuendustega veel aastaid. See tähendab, et telefon on jätkusuutlik ning ei ole põhjust pidevaks telefoni väljavahetamiseks selleks, et uuendustega kaasas käia, mis on kindlasti suureks motivaatoriks.

Kaamera

Kõige oodatuim omadus uuel iPhone SE’l on kahtlemata selle kaamera. Ka meie suure ärevusega läksime kaamerat katsetama ja kinnitame, et kuigi, telefonil pole kolme ega kahte kaamerat, ei vea see sind alt. Vaadates heal päevavalgusel tehtud pilte kriitilise pilguga, ei eristaks neid tavakasutaja iPhone 11 piltidest. Samuti annab kaamerasüsteem võimaluse teha 4K videoid, millega saab eredaid hetki suurepärase kvaliteediga salvestada.  Kui võrrelda teise põlvkonna iPhone SE’d vanemate mudelitega, jääb kvaliteedi erinevus kohe silma uue telefoni kasuks. Kaamerasüsteemi on sisseehitatud portree režiim ja seda ka esikaameras, mis paljudel vanematel mudelitel puudub. Selle kuue erineva valgusefektiga tehtud pildid on justkui professionaalse fotokaameraga tehtud. Pole paha! Küll kahjuks puudub öörežiim, ning peab tõdema, vähese valguse käes võib kaamera alt vedada. Igapäevaseks tavakasutamiseks on uue telefoni kaamera siiski suurepärane.

Aku kestvus

Kui uus iPhone SE saabus Mobipunkti, katsetasime ka seda, et veenduda, kuidas kulub reaalselt aku tavakasutuses. Selleks surfasime internetis, laadisime alla äppe, pildistasime, kuulasime muusikat, helistasime, lõime sisu jpm. Kuigi telefon täitis oma ülesandeid väga hästi, pidas tavakasutuses aku vastu natuke üle 8,5h. See tähendab, et tavakasutaja jaoks piisab uue iPhone SE akut terveks päevaks. Kuid uut telefoni on võimalik laadida kiirakulaadijaga, mis kuni pooletunniga laeb 50% akust. Küll aga see on vaja osta eraldi. 

Muud omadused

Mainida tasub, et uus telefon sisaldab endas Nano Dual-Simi omadust, mis laseb ühel telefonil funktsioneerida justkui oleks kaks sim-kaarti. See tähendab, et ei ole vaja kanda eraldi tava- ja töötelefoni vaid need saab teha nii öelda üheks telefoniks. 

Apple’i uus telefon pidevat samuti olema niiskuskindlam ning vastu pidama kahjustavatele niiskusele. Seda me kahjuks järgi ei proovinud, kuna kahju oleks uut telefoni meelega veega kasta. Peame uskuma Apple’i sõna! Sellegipoolest, ei tähenda see seda, et telefoniga saab minna vette sukelduma. Sellest, kuidas oma seadet vee ja vedelike läheduses peaks käsitlema, loe lisaks meie eelmisest BLOGIST!

Kellele sobiks uus iPhone SE?

Uus iPhone SE ühendab endas nii uuemate kui vanemate mudelite omadusi, kuid see ei pruugi see sobida kõigile. Osadele võib see tunduda harjumatu või allakäik. Inimesed kellel on uuemad mudelid, näiteks alates iPhone X, on tõenäoliselt harjunud suurema äärest-ääreni ekraaniga, millel on olemas näotuvastus, mitu kaamerat, öörežiim jpm.

Sellegipoolest paljudele kasutajatele sobib see üleminekuks ilma selleta, et nad peaksid telefoniga ümber harjuma. Näiteks iPhone 6 või iPhone 7 kasutajad, kes saavad mingil määral tuttava telefoni, kuid seda palju võimsamana ja jätkusuutlikumana. 

Kindlasti tasub arvesse võtta hinna ja kvaliteedi suhet. Nagu oma arvestuse alguses rõhusime, siis Apple soovis luua suurepärase tasemega iPhone’i võimalikult soodsa summa eest. Meie hinnangul Apple tuli selle ülesandega väga hästi toime, ning sellise suutlikusega kaasaegset telefoni parema hinna eest turul ei leia!



Kutsume kõiki huvilisi Mobipunkti esindusse teise põlvkonna iPhone SE demomudelit oma käega järgi proovima, sest nii veendud kõige paremini! Kui soovid uurida lisainformatsiooni või uus iPhone SE juba tellida, vajuta SIIA!

NB! Kuulub Teile mõni vanem Apple’i seade? Võimalik on tuua meile oma vana seade ja uus seade, kaasa arvatud teise põlvkonna SE sedavõrd soodsamalt! 

Kohtumiseni Mobipunktis!



← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist



Apple 2020 - Uus iPhone SE, MacBook Air ja iPad Pro


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
21.04.2020   Toote tutvustused


Apple 2020 - Uus iPhone SE, MacBook Air ja iPad Pro


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
21.04.2020   Toote tutvustused
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud