Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Apple Event 2022 - Uus iPhone, Apple Watch & AirPods Pro

Mobipunkt
8.09.2022   Toote tutvustused

Igal sügisel tutvustab Apple oma uusi tooteid ja nii ka sellel aastal. Tänavu sügisel sai uuendusi iPhone, Apple Watch ning AirPods Pro.

iPhone

Sellel sügisel on saabumas neli uut seadet. Selle aasta mudeliteks on iPhone 14 & 14 Plus, iPhone 14 Pro & 14 Pro Max.

iPhone 14  & iPhone 14 Plus

 

Seadmete välimusel tänavu aastal muudatusi võrreldes 13 mudeliga pole, küll aga on Mini suuruses seadme asemel 6.7” ekraaniga iPhone 14 Plus. Uuel seadmel on viis värvi: Red, Midnight, Blue, Starlight, Purple. Seadmetel on 3 mälumahu valiku võimalust: 128GB, 256GB, 512GB. Telefonid on varustatud A15 kiibiga, sama kiip on ka iPhone 13 mudelites. Seadmel on pikem aku kestvus - kuni 20 tundi aktiivset kasutamist iPhone 14 mudelil ning kuni 26 tundi iPhone 14 Plus mudelil.

Seadmel on täiustatud kaamera, tänu millele on uue seadme põhikaameraga võimalik teha 2,5 korda paremaid pilte vähese valgusega kohtades. Videote filmimisel on lisaks Cinematic Mode-le lisandunud ka automaatne stabilisaator. Samuti on lisandunud uus Action Mode funktsioon, mis muudab filmimise veelgi sujuvamaks. Veel lisati seadmetele Crash Detection, mis autoõnnetuste korral abi kutsub.

iPhone 14 hind alates (1029€) & iPhone 14 Plus hind alates (1179€).

iPhone 14 Pro & iPhone 14 Pro Max

 

Sellel aastal toimus välimuses muutus ekraanis, kus muudeti klassikalisest notch’ist sai Dyamic Island. Dynamic Island võimaldab teavitusi saada diskreetsemal moel ning igal teavitusel on justkui uus hingamine. Värvide valikust leiab sellel aastal: Deep Purple, Gold, Silver, Space Black. Seadmel on võimalik valida nelja erineva mälumahu vahel: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB. Lisaks on Pro ja Pro Max mudelitel uus ülivõimas A16 kiip. Seadmele lisandus Always-on Display, millega on võimalik seadistada telefon selliselt, et seadme ekraan töötab kogu aeg. Sama funktsioon on varasemalt Apple Watchi’del . 

Seadmel täiendati loomulikult ka kaamerat. Uus 14 Pro ja 14 Pro Max kaamera on 48MP, 13 Pro Max kaameraga võrreldes lausa 4 korda parem. Kaamera valgustussüsteem on samuti parem kui eelnevatel mudelitel ning kaameraga on ka pimedas võimalik teha imelisi fotosid. Aku kestab uutel iPhone 14 Pro ja 14 Pro Max mudelitel aktiivse kasutuse juures kuni 23 ja kuni 29 tundi.

iPhone 14 Pro hind alates (1339€) & iPhone 14 Pro Max hind alates (1489€).

Apple Watch

 

Apple tutvustas ka uusi Apple Watch mudeleid: Watch Series 8, Watch SE (2. gen) ning Watch ULTRA.

Apple Watch Series 8

 

Series 8 kellad on välimuselt sama disainiga, mis Series 7 kellad. Uus mudel on saadaval neljas värvis: Starlight, Midnight, Silver ja Product (RED). Lisaks tavapärasele alumiiniumist kelladele on Series 8 saadaval ka roostevabast terasest, värvideks hõbe, kuldne ja must. Suurus on jäänud samaks, valikus on 41mm ja 45mm.

Sarnaselt eelnevale mudelile on uuel kellal samuti Always-on display. Series 8 kelladele lisandus temperatuuriandur, mis võimaldab tervise seisundit jälgida. Kellal on endiselt olemas EKG andur, millega vere hapniku taset mõõta ning tavapärased Fitness ja une tsüklite jälgimine. Uus IOS 9 on terviseandmete hoiustamisel väga turvaline ning ligipääs andmetele on ainult kella kasutajal. Kellas on uus S8 kiip.

Uutele mudelitele lisandus ka Crash Detection, mis tähendab, et (auto)õnnetusjuhtumi korral on võimalik ühendust võtta hädaabiga ning teavitada juhtunud olukorrast. Varasematel mudelitel oli vaid Fall Detection ehk kell tuvastas ära kukkumise ning võimaldas seejärel abi kutsuda.

Uue mudeli kella aku kestvus on kuni 18 tundi ning lisandunud on ka low-power mode, mille sisse lülitamisel on aku kestvus kuni 36 tundi.

Watch Series 8 hind alates 499€

Apple Watch SE(2. gen)

Uue generatsiooni SE kell on samuti varustatud S8 kiibiga, mis muudab kella eelkäijast 20% kiiremaks. Seade on saadaval kolmes värvis: Starlight, Midnight ja Silver. Suurus on jäänud samaks, valikus on 40mm ja 44mm. Kella tagumine osa on saanud uuendusi, mis tähendab, et kell on kaalult kergem. Seadme aku kestvus on sarnaselt Series 8 kellale 18 tundi ja seadmel on samuti olemas Crash Detection. Watch SE (2. gen) on endiselt parim valik esimeseks Apple Watchiks ning hinna ja kvaliteedi suhe on lausa suurepärane.

Watch Series SE hind alates 299€

Apple Watch ULTRA

Apple Watch Ultra on midagi täiesti uut ning on Apple poolt disainitud nii vastupidavaks kui võimalik. Kell on mõeldud pigem ekstreemsportlastele, kella ekraani ja korpust on suurendatud, et ekstreemsetes oludes oleks võimalik kiiresti informatsiooni saada, korpus on tehtud titaaniumist. Kella ekraan on 49mm ning aku vastupidavus on kuni 36 tundi (low-power mode’s kuni 60 tundi). Kellal on samuti olemas Crash Detection ning seade on saadaval ainult GPS+ Cellular funktsiooniga. Kellale on lisatud kõlar, et enda asukohast võimalikult kiiresti märku anda. Seda kõike selleks, et ohuolukorras jõuaks abi nii kiirelt kui võimalik.

Watch Ultra hind alates 999€

Airpods Pro (2. gen)

Airpods Pro on seni olnud Apple kõige populaarsemad kõrvaklapid. Sellel aastal lisandusid ka uued 2 generatsiooni kõrvaklapid. Kõrvaklappide helikvaliteet on nüüd veel parem. Klappidel on sees uus H2 kiip, mis muudab muusika kuulamise veel rohkem nauditavaks aja veetmise viisiks. Airpods Pro 2 aku kestab kuni 6 tundi ühe kasutuskorra kohta. Lisaks on uuenenud klappidel kaks korda parem mürasummutus kui eelkäijal. Lisaks saab nüüd klappi puudutades helitugevust muuta.

Ka klappide karp on saanud juurde paar uuendust. Karbil on nüüdsest olemas kõlar, mis võimaldab kadumise korral selle paremini ja kiiremini üles leida. Lisaks sellele on karbil olemas aas, kuhu ripats kinnitada. Karpi saab nüüdsest laadida ka kella laadijaga.

AirPods Pro (2.gen) hind alates 299€

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist



Soodusmüük - 5 Põhjust Miks Valida Kasutatud iPhone Mobipunktist?


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
17.05.2022   Toote tutvustused
Pakume lisaks uutele MacBookidele ka kasutatud MacBook arvuteid.

Eelised Valides Kasutatud MacBook


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
26.01.2022   Toote tutvustused
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud