Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Mida Võib Oodata Uuelt iPhone 15 Mudelilt?

Mobipunkt
4.08.2023   Toote tutvustused

Sügisel tuleb taas välja uus iPhone, seekord juba iPhone 15 ning uus tarkvara IOS 17, mille funktsioone tutvustati juba suve alguses.  Igal aastal ootavad Apple sõbrad uue seadme lansseerimist ning liigub palju kõlakaid, milline uus seade olla võiks. Kuna ka meie Mobipunktis ootame uue seadme ilmumist väga siis otsustasime, et vaatame kõik kõlakad üle ning teeme väikese kokkuvõtte, mida võib sügisel iPhone 15 ilmumisel oodata.

USB-C laadimispesa

Üks suur muutus, mis aset leiab on varasema Lightning pordi vahetus USB-C laadimispesa vastu. Muutus on kindel kuna EL direktiivid nõuavad seda. Kuna kõik varasemad iPhone-d on Lightning pesaga, siis vana laadijat uue iPhone 15-ga kasutada ei saa. Küll aga saab kasutada juba kodus olemas olevaid USB-C laadijaid (ka iPad-i ja MacBook-i omasid) ning laadimine muutub palju kiiremaks. Kui kasutad hetkel Android seadet, siis on üleminek iPhone-le veelgi lihtsam.

Uus nupp iPhone 15 mudelil

Otse Apple-lt on ilmunud info, et iPhone 15 saab uue füüsilise nupu juurde, mis peaks telefoni kasutamise veelgi mugavamaks tegema. Nupp peaks sarnanema juba tuntud “Action” nupuga, mis on olemas Apple Watch Ultral. Hetkel oletatakse, et nupp tuleb praeguse füüsilise vaigistus nupu asemele ning sellel on 9 funktsiooni, mille leiab praegu telefoni seadete alt.

Dynamic Island kõigil iPhone 15 mudelitel

Dynamic Island ehk interaktiivne “aken” ekraanil, on füüsiline uuendus, mida tutvustati iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max mudelitel. Sellel aastal liiguvad kõlakad, et Dynamic Island tuleb ka baasmudelitele ehk iPhone 15 ja iPhone 15 Plus saavad samuti uuenduse. Dynamic Island muudab teavituste ja muu info (nt muusikarakenduse) nägemise lihtsamaks ning ei sega eelnevaid tegevusi. Lisaks peaksid iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max mudelite ekraani must äär veelgi õhemaks muutuma, sellist muutust oleme varem näinud näiteks Watch Series 7 ja Watch Series 8 puhul.

Uus värvivalik

Igal aastal lisanduvad iPhone koosseisu uued värvid. Eelmisel aastal lisandusid näiteks Deep Purple ja Space Black Pro mudelitel ning kollane, lilla ning helesinine iPhone 14 baasmudelitel. Sellel aastal on kõlakate järgi oodata tumepunast värvi iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max mudelil ning tumeroosat ja erksinist iPhone 15 ja iPhone 15 Plus baasmudelitel. Ajalugu on näidanud, et uued värvid on klientide seas kõige populaarsemad, seega ootame huviga, mis on Apple-l sellel aastal pakkuda. Värvidest ehk veel põnevam on see, et kuulduste järgi saavad iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max uue titaaniumist korpuse, mis muudab telefoni väga vastupidavaks.

Kaamera, aku ja kiip

Igal aastal muudetakse iPhone-de kaamera paremaks ja kvaliteetsemaks, seda tehakse suure tõenäosusega ka sellel aastal. Kõlakate järgi saavad uued iPhone 15 baasmudelid samuti 48MP kaamera, mis hetkel on olemas iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max mudelitel. Lisaks tuleb tõenäoliselt uutele seadmetele ka uus aku, mis peab veelgi kauem vastu. Tavaliselt on igal aastal uuendatud ka iPhone sees olevat kiipi. Uuel iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max saavad tõenäoliselt uue A17 kiibi ning baasmudelid saavad sellest eelneva A16 kiibi, mis on hetkel iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max mudelitel.

Uus iPhone 15 lansseeritakse juba septembris ning meie Mobipunktis ootame uut mudelit väga! Aastad on näidanud, et uued seadmed saab Eestis esimesena kätte just Mobipunktist, seega ootame huviga uut sügisest Apple üritust ning uusi mudeleid.



Source: 9to5mac, MacRumors


← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist



iMac - Täiuslik Kaaslane Kodukontorisse


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
11.07.2023   Toote tutvustused


Apple Event 2023 - Uued iPhone 15 Mudelid & Watchid


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
13.09.2023   Toote tutvustused
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud