Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Apple Event 2024 - iPhone 16 ja Apple Watch 10!

Mobipunkt
10.09.2024   Toote tutvustused

Sügise oodatuim hetk on käes ning uus iPhone 16 mudel on lansseeritud! Eile toimus Apple Event, kus tutvustati iPhone 16 mudeleid, Apple Watch Series 10 ja Watch Ultra 2 uuenenud kella ning Airpods 4 ja Airpods Max kõrvaklappe!

iPhone 16 & 16 Plus

Suurimateks uuendusteks iPhone 16 ja iPhone 16 Plus-il on Action Button, mis varasemalt oli vaid iPhone 15 Pro mudelitel ning kõigile uutele mudelitele lisandus Camera Control nupp, mis võimaldab kiiremat ja lihtsamat ligipääsu kaamerale. Samuti saab läbi Camera Control nupu reguleerida kaamera seadistusi, et vajalikul hetkel oleks soovitud režiim võimalikult kiiresti kättesaadav. Baasmudelite kaamerale lisandus ka makrorežiim ning ruumiliste fotode ja videote tegemise võimalus.

Uuel seadmel on viis värvi: Black, White, Teal, Pink ja Ultramarine. iPhone 16 ja iPhone 16 Plus mudelitel on 3 mälumahu valiku võimalust: 128GB, 256GB, 512GB. Telefonid on varustatud A18 kiibiga, mis on 30% kiirem kui iPhone 15 olev A16 kiip. Seadmel on pikem aku kestvus - kuni 22 tundi aktiivset kasutamist iPhone 16 mudelil ning kuni 27 tundi iPhone 16 Plus mudelil. 

iPhone 16 hinnad algavad 999€ ning iPhone 16 Plus hinnad on alates 1149€.

iPhone 16 Pro & 16 Pro Max

iPhone 16 Pro ja iPhone 16 Pro Max-i ekraanid on nüüd veelgi suuremad! Seadme parameetrid on vaid veidi suuremad iPhone 15 Pro mudelitest, kuid tänu õhematele äärtele on ekraanisuurused nüüd 6.3” ja 6.9”. Pro mudelitele lisandus samuti Camera Control nupp. Kaamera on täiustatud 4K kvaliteedi ning Dolby Visioniga, mis võimaldab edastatava pildi metaandmeid muuta jooksvalt kaadrikaupa. See tähendab paremaid ja kvaliteetsemaid pilte ja videosid ning elutruumaid värve. 

Muidugi on seadmetel ka pikem akukestvus: iPhone 16 Pro mudelil on 27 tundi ning iPhone 16 Pro Max-il 33 tundi aktiivset kasutusaega. Mudelid on varustatud A18 Pro kiibiga, mis muudab iPhone 16 ja iPhone 16 Pro Max-i võimsamaks, kui kunagi varem. iPhone 16 Pro mälumaht algab 128GB-st ning iPhone 16 Pro Max 256GB-st sarnaselt eelmisele iPhone 15 Pro mudelitele. iPhone 16 kõiki mudeleid on võimalik juba kodulehelt eeltellida. Ajalugu on näidanud, et esimesena jõuavad Mobipunkti Dual Sim mudelid 😉 (seadmel 2 füüsilist sim kaarti ning puudub e-sim võimekus).

iPhone 16 Pro hinnad algavad 1259€ ning iPhone 16 Pro Max hinnad on alates 1509€.

Apple Watch Series 10 & Watch Ultra 2

Watch Series 10 on õhem kui kunagi varem! Kella on võimalik soetada kahes suuruses 42mm ja 46mm. Lisaks sellele on Apple Watch Series 10 ekraan ligi 40% eredam kui Series 9 ekraan, kui seda nurga alt vaadata. Kell on nüüd veekindel kuni 6m sügavuseni. Kui tavamudelil on eelnevatel aastatel olnud ka Stainless Steel lisamudel, mis on vastupidavama korpuse ja ekraaniga, siis sellel aastal on lisamudel titaaniumist. Lisaks on kellal uus S10 kiip, mis muudab kella võimsamaks. Kellal on olemas kõik samad funktsioonid nagu ka Series 9 mudelil. Uue mudeli kella aku kestvus on kuni 18 tundi ning lisandunud on ka low-power mode, mille sisse lülitamisel on aku kestvus kuni 36 tundi.

Kellad on saadaval kolmes värvitoonis: Jet Black, Rose Gold ja Silver. Titaaniumist mudel on samuti kolmes värvitoonis: Slate, Gold ja Natural. Watch Ultra 2 puhul muutus vaid värv ning tavapärase Natural Titaniumile lisandus Black Titanium värvus ja uued rihmavalikud.

Watch Series 10 hinnad algavad 469€ ja Watch Ultra 2 hinnad algavad 919€.

Airpods 4 & Airpods Max

Sellel aastal lisandusid kõrvaklappide valikusse Airpods 4 juhtmevabad klapid. Saadaval on kaks erinevat varianti. Soodsam variant on sarnane eelkäijale, Airpods 3 mudelile ning veidi kallimale variandile on lisatud mürasummutus funktsioon, mis hetkel on olemas Airpods Pro mudelitel. See teeb Airpods 4 mudelitest taskukohasema variandi kõigile muusika armastajatele, kes soovivad taskukohaseid kõrvaklappe.

Airpods Max valikusse lisandusid uued värvid: Midnight, Starlight, Blue, Purple ja Orange ning USB-C laadimine varasema Lightning laadimispesa asemel.

Airpods 4 on saadaval alates 149€ ning Airpods Max alates 579€

Apple Intelligence

Suur osa uute seadmete lansseerimisel on Apple Intelligence-il. Mis see on ja miks see kasulik on?

Idee seisneb selles, et Apple Intelligence on teie iPhone'i, iPadi ja Maci sisse ehitatud, et aidata teil kirjutada, asju ajada ja ennast väljendada. See tugineb teie Apple'i seadmete isiklikule kontekstile soovituste andmiseks ja loob teile konkreetsemaid tulemusi. Apple reklaamib tehisintellekti funktsiooni kui täiesti uue standardi privaatsusele tehisintellektis.

Apple Intelligence'i võimalused jagunevad kolme kategooriasse: kirjutamine, pildid ja Siri. Kirjutamisvahendid on saadaval kõikjal, kus kirjutate. Apple Intelligence suudab teie teksti korrektuuri lugeda, erinevaid versioone ümber kirjutada, kohandades tooni ja sõnastust, ning teha valitud tekstist puudutusega kokkuvõtte. Uuendusi saab ka Photos rakendus, mis on täiesti ümberdisainitud. 

Siril on uus disain, rikkalikum keeleoskus ja võimalus dikteerimise asemel Sirile tippida. Siri hääl ja vastus kõlavad loomulikumalt ja jutukamalt. Apple Intelligence annab Sirile teadlikkuse isiklikust kontekstist ja võimaluse tegutseda mitmes rakenduses ja nende vahel ning tooteteadmisi teie seadmete funktsioonide ja seadete kohta. Apple ütleb, et Siri saab teid aidata rohkem kui kunagi varem.

Apple Intelligence on saadaval kõigil iPhone 16 mudelitel ning iPhone 15 Pro ja 15 Pro Max mudelitel USA-s piiratud võimalustega alates oktoobrist.

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist



Mida võib oodata uuelt iPhone 16 mudelilt?


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
27.08.2024   Toote tutvustused


Mida oodata Apple tarkvarauuendustest?


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
12.06.2024   Toote tutvustused
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud