Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Kumb on parem - touchbari või funktsiooninuppudega MacBook?

Mobipunkt
15.12.2017   Toote tutvustused
Mobipunkt  touchbari või funktsiooninuppudega MacBook

Apple’i populaarsed MacBookid on viimastel aastatel märkimisväärselt vastuolulist tagasisidet saanud. Arvutid, mis on pidevalt jooksvatest trendidest sammu võrra ees, on saanud korraga nii suure kiituse kui kirumise osaliseks. Eelmisel aastal eemaldati arvutitelt funktsiooninuppude rida ning asendati puutetundliku touchbar’iga, mis peaks eelkäijast kergem, universaalsem ja funktsionaalsem olema.

Mida täpselt touchbar teha oskab ja kas arvutiostul peaks eelistama kõige värskemat või pigem vanu, funktsiooninuppudega mudeleid?
 
Uute MacBookide kitsal funktsiooniribal on palju rohkem kasutusvõimalusi, kui esialgu arvata oskaks. Hea ülevaate saab, kui järgida pidevalt touchbar’ile ilmuvaid ikoone. Need lihtsustavad arvuti kasutamist alates avamisest kuni süsteemi ja funktsioonide kontrollimise ja rakenduste kasutamiseni välja.

Vaatame mõningaid funktsioone lähemalt:
Arvutit sisse lülitades ilmuvad riba paremas ääres ikoonid valgus- ja helitugevuse redigeerimiseks. Ikooniloetelu saab laiendada, mis avab täpselt samad nupud nagu endisel funktsiooniribal - klahvivalgustus, launchpad ja mission control. Kõige parempoolne ikoon käivitab Siri, mille abi saab juba arvuti avamisel kasutada. Teises nurgas on olemas ka escape-nupp, mida klaviatuuril füüsiliselt enam ei eksisteeri.

Täieliku uuendusena on puuteribal palju kasutusvõimalusi ka rakenduste ja programmide juures.
Näiteks Safari veebibrauserit kasutades ilmuvad touchbar’ile enim külastatud veebilehtede ikoonid, millele vajutades valitud leht ka avaneb. Lisaks sellele on võimalik avada puuteribal otsinguaken, mis otsitut arvuti ekraanil kuvab.

Mail rakendus lubab e-maile koostada täielikult läbi touchbar’i, võimaldades vastamis-, edastamis- ja arhiveerimisfunktsiooni, kerget tekstitöötlust ja suurel hulgal emojide kasutamist. Kusjuures üsna sarnased funktsioonid avalduvad ka Notes rakenduse juures.

Photos rakenduses saab sirvida kõiki pilti läbi puuteriba; Maps leiab asukoha ja lähedalasuvad  restoranid, hotellid ning bensiinijaamad kõigest ühe puudutusega ja Calendar sirvib läbi kalendri ajaloo vaid sõrme puuteribal libistades.
 
Välja toodud võimalused on Apple’i poolt automaatselt kohandatud funktsioonid, mis vaikimisi iga uue MacBookiga kaasa tulevad. See on aga alles algus - kontrollriba saab täielikult kohandada ja ümber tõsta. Touchbar'i mõte on teha täpselt seda, mida kasutaja tahab - seega võib julgelt eksperimenteerida, katsetada ja vaadata, missugune puuteriba ülesehitus just sinu vajadustele kõige paremini sobib. Vanema mudeli pealt ümber harjumine võib olla esialgu konarlik, kuid uued MacBookid avavad märkimisväärselt rohkem võimalusi ja sobivad kindlasti igale shortcut’e armastavale arvutikasutajale.

Soovitame lugeda ka neid postitusi:
Mis on uut iPhone X-il?
• Selle aasta kingihitt - Apple AirPods!
• Mobipunkti lemmikrakendused pere kõige noorematele

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

Mobipunkt iPhone X on kohal mobipunkt apple iphone ipad macbook iphone 10

Mis on uut iPhone X-il?

iPhone X on kahtlemata selle sügise ja talve oodatuima Apple toode, Apple’i tõeline lipulaev. Kui iPhone 8 müüginumbrid rekordeid ei p…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
8.12.2017   Toote tutvustused
Mobipunkt Airpods juhtmeta kõrvaklapid

Selle aasta kingihitt - Apple AirPods!

Jõulud ei ole enam sugugi mägede taga. Ilmselt hakkavad ka hilised ärkajad tasapidi mõtlema, milliste kingitustega lähedasi sel aastal …
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
6.12.2017   Toote tutvustused
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud