Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Apple Music vs Spotify. Kumba eelistada?

Mobipunkt
16.03.2018   Kasulikud artiklid-nipid
Spotify vs Apple music Spotify eesti Apple music eesti Spotify arvustus Spotify review Apple music arvustus apple music review spotify hind apple music hind kuumaksumus võrdlus

Kui Apple 2015. aastal Apple Music äppi tutvustas, kirjutas Spotify tegevjuht Daniel Ek Twitterisse kaks sõna. Need olid “Oh ok.”  Säuts küll kustutati, aga on alust arvata, et aastaid muusikastriimimise turgu valitsenud Spotify võis tunda end pisut ohustatuna. Kuid kes gigantide heitluses peale jääb: kas Apple Music või Spotify?

Vaid paar päeva pärast Apple Music äpi tutvustamist avaldas Spotify blogipostituse, et neil on nüüdseks 20 miljonit maksvat klienti ning 75 miljonit aktiivset kasutajat ning et nii kõrgele ronimiseks on kulunud seitse aastat. Apple Music on automaatselt installitud iga iPhone’i ja iPadi peale, millel on iOS 8.4, nii et neil ei ole kasutajaid sama raske koguda.  Aga uurime lähemalt, kumb neist on siiski parem.

Hind
Apple Music äppi saab kolm kuud tasuta proovida, sealt edasi maksab kasutamine 6,99€ kuus, õpilastele vaid 3,49€ ning perepaketiga kuni kuuele inimesele 10,99€ kuus.
Spotifyl on ka tasuta versioon, ent see ei ole reklaamivaba ning piiramatult laule edasi panna ei saa. Lisavõimalusi pakkuv Spotify Premium maksab 6,99€ kuus ning seda saab 30 päeva tasuta proovida. Perepaketiga saab kuus ühe katuse all elavat inimest ühineda 10,99€ eest ning õpilane peab Spotify Premiumi eest välja käima vaid 3,49€ kuus.

Seega hinnad on võrdsed, kuid Apple Music äpi tasuta prooviaeg on hulga pikem.  Liigume edasi!

Kataloog
Apple Music äpis on 45 miljonit laulu ning sinu isiklik iTunes’i kogu. Ka Spotifys on ligikaudselt sama palju lugusid. 
Ja olgem ausad – 40+ miljoni loo kuulamiseks kulub ikka mitu head päeva. Ka selles on kaks giganti üsna võrdsed.

Spotify vs Apple music Spotify eesti Apple music eesti Spotify arvustus Spotify review Apple music arvustus apple music review spotify hind apple music hind kuumaksumus võrdlus



Helikvaliteet
Siin tuleb siiski sisse vahe – Apple Music’i kvaliteet on 256kbps-i. Spotify Premiumis aga 320kbps-i. Tasuta Spotifys aga vaid 160kbps-i. Kuid siinkohal tuleb siiski meeles pidada, et Apple Music on ACC, aga Spotify muusika on MP3 formaadis ja 256 AAC-d peetakse tihti paremaks formaadiks.

Ühilduvus
Nii Apple Music’il kui ka Spotifyl on olemas äpid. Spotifyl on olemas äpid Windowsi, Maci, iOSi, Windows Phone’i ja Androidi jaoks. Apple Music on küll Google Play poes Androidile saadaval, ent kasutamise teeb ebamugavaks see, et see nõuab siiski Apple ID-d.

Spotify vs Apple music Spotify eesti Apple music eesti Spotify arvustus Spotify review Apple music arvustus apple music review spotify hind apple music hind kuumaksumus võrdlus


Muusikasoovitused
Muusikasõbrad otsivad ikka uut muusikat, mida kuulata. Nii Spotify kui ka Apple Music pakuvad kuulajale soovitusi.
Spotify soovitusttööriist on “Discover”, mis pakub esinejaid, albumeid ja lugusid, mis võiksid sulle huvi pakkuda. Igal esmaspäeva hommikul lisatakse uusi  värskeid muusikapalasid. Ka Browse otsinguga leiab kergelt uusi ja põnevaid lugusid, mis Spotify arvates sulle meeldida võiksid.
Apple’i soovitustööriist on “For You”, mis samuti aitab sul leida sinu maitse järgi muusikapalasid. Spotify lubab aga muusikat sõpradega Facebookis jagada. Apple Music veel mitte.

Disain
Apple Music pakub suuri pilte ja silmatorkavat teksti, mida on lihtne lugeda. Spotify on säilitanud vana ja armastatud musta-neoonrohelise disaini. Mõlemad äpid pakuvad suurepärast striimimisvõimalust ning saavad oma tööga väga hästi hakkama. Apple Music tundub olevat rohkem kasutajatele, kes järgivad uusi trende. Spotify hoiab aga endiselt oma taset.

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

Mobipunkt iPhone aku külmas iphone aku vahetus aku protsent väheneb külmaga

Miks iPhone külmas akut nii kiirelt kaotab ja kuidas seda vältida?

Õues on krõbe külm, seisad lumesajus bussipeatuses ja jäid napilt viimasele bussile hiljaks. Võtad taskust välja just laetud telefoni…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
28.02.2018   Varia
Mobipunkt  touchbari või funktsiooninuppudega MacBook

Kumb on parem - touchbari või funktsiooninuppudega MacBook?

Mida täpselt touchbar teha oskab ja kas arvutiostul peaks eelistama kõige värskemat või pigem vanu, funktsiooninuppudega mudeleid? …
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
15.12.2017   Toote tutvustused
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud